حضانت فرزند تا چندسالگی با مادر است؟

ساخت وبلاگ
وسط دعوای زوجین کسی که قرار بوده شیرینی زندگی مشترک آن ها را بیشتر کند، بیشتر از بقیه آسیب می‌بیند و گاهی وسیله‌ای می‌شود برای آزار طرف مقابل. دراین گزارش پای حق و حقوق یک کودک درعوای آدم بزرگ‌ها به میان کشیده شده است.
به طور کل حضانت در لغت به معنی پروردن و در اصطلاح، عبارت از نگهداری و حفظ مادی و معنوی طفل (پرورش و تربیت) است. به همین دلیل سپردن حضانت فرزند و کودکان به معنی سپردن سایر امور طفل به خصوص امورحقوقی به شخص دیگر نیست.
حضانت دختربچه تا 7 سالگی با مادر (زوجه) است و بعد از این سن با پدر است. در صورت فوت و یا نبودن پدر با جد پدری است. این سن برای پسران دو سال اعلام شده است ( در قانون جدید به 7 سال افزایش یافته) البته در صورت فوت والدین، حضانت طفل به جد پدری و در صورت نبودن او به وصی او سپرده می‌شود هرگاه از این گروه کسی نباشد، دادگاه خانواده و صالح تکلیف فرزند را مشخص می کند. یادتان باشد در مسأله حضانت «مصلحت كودك» از هر چيز ديگري مهم تر است به طوري كه قانون ابتدا مصلحت بچه و سپس حق والدين براي نگهداري از او را در نظر مي‌گيرد در اين صورت حتي اگر مصلحت طفل ايجاب كند كه به شخص ثالثي سپرده شود، دادگاه به اين مسأله رأي مي‌دهد.

اطلاعات مهم:
قبل ازاین که وارد مبحث اصلی شویم، مهم است بدانید که حضانت و نگهداري از طفل امري است كه براساس مصالح عمومي و طبيعي فرزندان، تنظيم شده و براساس ماده ۱۱۸۰ قانون مدنی آن را در کل به پدر (زوج) سپرده‌اند. دراين گونه قوانين شرايط خاص و ويژه مورد توجه قرار نمي‌گيرد تقسیم بندی سنی حضانت نیز به جهت مصلحت و نیاز کودک تعیین شده است؛ يعني در زمانى که فرزند نیاز بیش ترى به مادر دارد، اولویت نگهدارى فرزند به او داده شده، چون در کودکی نیاز طفل به مادر بیش تر است، مسئولیت سرپرستی و نگهداری به مادر داده شده و درعین حال در همین مدت، تأمین هزینه زندگى کودک برعهده پدراست، اما در سنین بالاتر، مسئولیت او به پدر داده شده است.

 

 

وکیل دعاوی خانواده...
ما را در سایت وکیل دعاوی خانواده دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : lawyer-family بازدید : 153 تاريخ : سه شنبه 2 مرداد 1397 ساعت: 21:31