حق ملاقات با فرزند

ساخت وبلاگ
ملاقات حق است با کلی ملاحظه مهم:

در حقيقت فرزندان طلاق بدون داشتن كمترين نقشي و اثری در انحلال و نابودی خانواده، گرفتار بيشترين آسيب‌ها مي‌شوند برهمين اساس قانونگذار به اين واقعيت و بررسي عوارض مختلف آن، توجه ويژه داشته و حمايت هاي قانوني لازم را براي آنان پيش بيني كرده است بر اساس ماده ۱۱۷۴ قانون مدني: «هر يك از والدين كه طفل تحت حضانت او نيست، حق ملاقات كودك خود را دارد. تعيين زمان، مكان و ملاقات و جزئيات ديگر در صورت اختلاف ميان زوجین یا همان پدر و مادر با دادگاه است». براي مثال، اگر مرد در تهران مستقر باشد و مادر در اصفهان و درباره محل ملاقات فرزند به توافق نهایی نرسيده باشند دادگاه بنا بر تشخيص مستقیم خود مشخص مي كند كه پدر و مادر در يكي از شهرهای مياني که به دو طرف نزدیک باشد مثل قم، طفل را ملاقات كنند.
هر كدام از پدر و مادر حق ملاقات طفل و بچه خود را در فواصل مشخص دارند و حتي انحطاط اخلاقي وغیره والدين هم مانع ملاقات آنان با طفل نمي شود. البته اگر ملاقات با پدر يا مادري كه وکیل خانواده حضانت به عهده او نيست به مصلحت كودك نباشد دادگاه صالح خانواده مي تواند فواصل ملاقات را بیشتر كند براي نمونه، هر ماه يك بار يا هر شش ماه يك بار ملاقات صورت گيرد و يا ملاقات با حضور اشخاص ثالث باشد. همچنين در صورتي كه والدين درباره جزئيات مكان و زمان ملاقات به توافق نرسند، دادگاه در حكم خود مدت ملاقات و چگونگي آن را معين مي كند. بيشتر دادگاه ها چند روز انتهای هفته را به ملاقات با كودك اختصاص مي دهند، زيرا ملاقات بيش از اين، موجب اختلال در حضانت و دوگانگي در تربيت كودك مي شود.
گاهی پیش می آید که طفل بعد از جدایی و عدم سازش و تا تعیین تکلیف از سوی دادگاه، با یکی از طرفین یعنی پدر یا مادر زندگی کرده و دادگاه نیز حضانت را به همان طرف می دهد، ضمن آن که کودک نیز راضی به ملاقات طرف دیگر نمی شود در این صورت شخص محروم از ملاقات فرزند می تواند با مراجعه به دادگاه، نحوه ملاقات را تعيين کند. یعنی می تواند ملاقات اجباری بگیرد، اما بهتر است در این قبیل موارد طرفین لجبازی را کنار گذاشته و بیشتر به شرایط روانی فرزند خود فکر و توجه کنند.

وکیل دعاوی خانواده...
ما را در سایت وکیل دعاوی خانواده دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : lawyer-family بازدید : 137 تاريخ : سه شنبه 2 مرداد 1397 ساعت: 21:31